Zeevissen: ontspannen en je krachten meten

18 dec 2021

Het strand is voor Elaine Vredenburg (56) de plek om te ontspannen én de arena om zich met andere kustvissers te meten. We gingen op pad met deze routinier in het nationale en internationale wedstrijdcircuit om haar tips & trucs voor de wintervis (schar en wijting) te ontfutselen.

“Ik ben echt een buitenmens. En als Egmondse is het strand voor mij dé plek om te ontspannen”, zegt Elaine Vredenburg op het strand
bij Wijk aan Zee. “Daar proef je het zilt van de zee, hoor je de golven rollen en voel je de wind. Dat is voor mij de ultieme vrijheid.” Daar geniet ze bij voorkeur van in combinatie met een hengel. “Sinds ik ooit voor spek en bonen meedeed aan een wedstrijdje op het strand bij ons in het dorp, ben ik om. Die eerste keer ving ik direct vis, en ook bij het opmaken van het resterende aas was ik succesvol. Nou, dan word je vanzelf wel enthousiast.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.