Karpervissen: 8 out of the box particles

14 dec 2021

Verandering van spijs doet eten – en dat geldt zeker voor particles die worden ingezet op een water waar boilies de boventoon voeren. Wat David Keller betreft doet de karpervisser zichzelf én de vis daarbij tekort door niet nog een stapje verder te gaan dan de usual suspects zoals standaard tijgernoten en maïs. In dit artikel tipt hij acht ‘out of the box’ particles en gaat hij in op hun bereidingswijze.

Rode maïs – ook wel Bordeaux maïs – is de rode variant van de welbekende gele maïskorrel en daar zit meteen een pluspunt: door de afwijkende kleur associeert de karper het veel minder snel met ‘gevaar’ dan knalgele maïs, waar natuurlijk veel mee wordt gevist. Rode maïs is iets duurder dan zijn gele ‘broertje’ maar ook zoeter van smaak. Het bevat veel zetmeel en vezels, wat de spijsvertering van de vis bevordert.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide