Karpervissen: winterpret met de penhengel

14 jan 2022

Karper in december, januari en februari passief en onvangbaar? Thomas Hofmeester (38) weet wel beter en trekt er zelfs tijdens ijskoude winterdagen opuit met zijn penhengel. In en rond zijn eigen woonwijk laat de Spijkenisser zien hoe hij deze winterse penvisserij aanpakt.

Recht tegenover de basisschool van zijn drie kinderen gooit Thomas een handje voer in het water. De plek is niet toevallig gekozen, hij heeft net zijn kinderen naar school gebracht. “Als ik vrij ben, ga ik vaak vissen als de kinderen op school zitten. Lekker in de buurt zodat je geen kostbare tijd verliest. Bovendien zwemt er genoeg karper in onze wijk”, legt Thomas uit terwijl hij alweer onderweg is naar de volgende stek. Bij iedere voerplek zet de karpervisser een klein rood stokje in de grond, zodat hij straks nog exact weer waar hij moet vissen. “Anders lig je misschien net naast je voerplek en vang je helemaal niks.” Uiteraard neemt hij de stokjes daarna weer mee naar huis.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide