Roofvissen: kunstaasredder van eigen makelij

12 jan 2022

Kunstaas verspelen is nooit helemáál te voorkomen, maar met wat moeite en goed gereedschap krijg je gegarandeerd meer terug op de kant. Sybe Mellema (54) fabriceert al jaren zelf kunstaasredders en liet Hét VISblad zien hoe hij zijn befaamde ‘Ringking’ vervaardigt.

Eerlijk is eerlijk: een kunstaasredder is in de eerste plaats bedoeld om geld te besparen. Zeker in het geval van ‘prijzig speelgoed’ zoals pluggen en jerkbaits, kan het verspelen van kunstaas een dure grap zijn waar je humeur – zelfs op een succesvolle visdag – flink onder lijdt. En wat te denken van die geliefde shad waar al tientallen rovers zich aan vergrepen, en die nu ergens werkeloos aan de bodem plakt? Elke kunstaasvisser weet hoezeer je aan bepaald kunstaas kunt hechten. Dat kunstaasredders bovendien nog meer voordelen hebben, legt Sybe uit in de loods waar hij zijn Ringkings fabriceert.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide