Karpervissen: meesterlijke rigs

14 feb 2022

Naast zaken als aas, stekkeuze en het moment van de dag kan de juiste rig het verschil maken tussen een geslaagde of juist visloze statische karpersessie. Maar wat is nou precies een goede rig? Rig master Ton Hogenkamp (53) licht in dit artikel zijn zes favorieten toe.

“Alles komt op de laatste meter lijn aan. Dáár moet de vis in de val trappen die jij voor hem hebt gezet. Andere aspecten van je materiaal komen pas later aan de orde”, vat Ton het belang van een goede rig samen. De geboren Amsterdammer kreeg het karpervissen midden jaren ’70 met de paplepel ingegoten door zijn broer en vader – beiden verwoede karpervissers. “Mijn eerste meters maakte ik in het Amsterdamse Bos, later kwam ik ook veel aan de Sloterplas. Als jong ventje viste ik nog veel met de pen, maar gaandeweg ben ik me gaan specialiseren in het statisch vissen”, aldus Ton. “De kick van een gillende beetmelder of het omhoog slaan van een waker blijft voor mij verslavend.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide