Witvissen: vers de vase in het vizier

16 mrt 2022

In de wedstrijdvisserij zijn muggenlarven een must have. Veel recreatievissers hebben daarentegen nog nooit van ‘vers de vase’ gehoord. Dirk Joosten (22) weet als grootverbruiker alles van muggenlarven en prikt op ons verzoek een sprietje vers op de haak.

“Haast achteloos vist Dirk tussen duim en wijsvinger een kronkelende muggenlarve uit het bakje met water op zijn aasplateau. Vervolgens prikt hij de vers de vase met veel gevoel voor precisie net achter het kopje op de kleine, rode haak (maat 20). Dit zodat de muggenlarve niet leegloopt. “Het is met deze kou wel ietsje lastiger dan normaal, maar oefening baart kunst”, zegt hij terwijl vers nummer twee aan eenzelfde routine wordt onderworpen. Na een snelle inspectie van het aas brengt hij zijn montage (onderlijn: 8/00-10/00 nylon) met een soepele beweging op de plek waar hij eerder vier kleine balletjes voer – voorzien van dode maden, casters en de nodige muggenlarven – heeft gecupt. De voorzichtig door de wolken prikkende zon zet de antenne van de 1-grams dobber die nog net boven het wateroppervlak uitsteekt in een fraai, zacht winters strijklicht.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide