Karpervissen: lichte winterkost

14 mrt 2022

In de winter past Thijs Verloop (20) zijn voerstrategie aan de koude omstandigheden aan. Hij voert heel gericht en slechts spaarzaam met uitsluitend licht verteerbare voerdeeltjes. Aan de stadsgracht van een pittoresk vestingstadje langs de Lek laat de fanatieke karpervisser uit Alblasserdam zien hoe hij ’s winters precies te werk gaat.

Het basisprincipe van zijn winterse aanpak is dat Thijs het niet moeilijker maakt dan nodig is: “Nu focus ik me op kleinere wateren met een hogere karperbezetting, zoals deze gracht. Blanken is nooit leuk, en in de kou al helemaal niet. Door met enige regelmaat een visje te vangen, houd je het leuk voor jezelf”, zegt hij. Maar met een makkelijk water kiezen ben je er nog niet. “Je zult de vis moeten vinden. Dat kan prima, want in de winter sterven de algen af en is het water een fractie helderder dan ’s zomers. Als het dan ook nog een beetje ondiep is, kun je de vis vaak spotten – zeker met behulp van een polaroid bril lukt dit ook op bewolkte dagen.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide