Karpervissen: klassieker in een nieuw jasje

14 apr 2022

Voordat de boilie zijn intrede deed, visten karpervissers veel met deeg. Floris Warmenhoven (41) doet dat anno 2022 ook, maar dan met het aas op de hair in plaats van op de haak. Tussen de glastuinbouw van het Westland laat de Hagenees zien hoe hij daarbij precies te werk gaat.

“Ik denk dat de keukenweegschaal wellicht niet helemaal goed stond afgesteld”, zegt Floris als hij de geelkleurige klomp deeg uit een Tupperware bakje tevoorschijn tovert. “Of ik ben bij het deel natte vingerwerk simpelweg iets te enthousiast geweest met de Brinta”, lacht hij.

“Dit deeg heeft naar mijn smaak net niet de juiste textuur.” Met wat extra kneedwerk lukt het echter prima om een stukje deeg ter grootte van een klein ei op de hair te bevestigen. Dat lees je goed: op de hair. “Daar heb ik een kunststof balletje op vastgezet dat als houvast dient voor het deeg. Zie het als een oude techniek die ik in een nieuw jasje heb gestoken.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide