Zeevissen: 10 tips zeeaas deluxe

18 mei 2022

Dat je ook met een simpele zeepier al succes kunt hebben aan de kust, neemt niet weg dat er volop te variëren en ‘goochelen’ valt met zeeaas. Hét VISblad noteerde 10 bonustips van fanatiek zeevisser en hengelsportwinkelier Mark Nijman (34).

Kakelvers, ingevroren, puur natuur of voorzien van een extra geurtje: wie ten aanzien van zeeaas (meer) wil variëren, heeft tegenwoordig volop keuze. Dat al dit soort zaken en andere handigheidjes ook daadwerkelijk extra vis opleveren, weten fanatieke zeevissers uit de praktijk. Alleen al met het oog op de – soms grote – verschillen in voedselvoorkeur en manieren van azen tussen vissoorten is wisselen tussen aassoorten en -technieken ook logisch.

Praktische omstandigheden spelen vaak óók nog een rol. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor  dat een zeepier op de haak blijft zitten bij harde wind en worpen van bijna honderd meter? En hoe houd je vraatzuchtige krabben weg van je aas? Hét VISblad verzamelde tien specialistische tips, die je in dit artikel terugvindt.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.