Roofvissen: familieaangelegenheid

12 mei 2022

Paola van Velsen (43) heeft met haar zoons Aron (15) en Rens (9) twee vismaten in huis. In wisselende samenstelling trekt dit trio er in Zwolle en omgeving op uit. Hét VISblad sloot onlangs aan bij een van deze familieaangelegenheden.

De bamboehengel die Paola van haar opa kreeg toen ze zeven jaar was, heeft alles in gang gezet. “Daar ving ik mijn eerste visjes mee. Die dienden vervolgens als aasvissen voor mijn vader als hij ging snoeken”, haalt Paola herinneringen op terwijl ze de hengel in kwestie voorzichtig pakt. Dat is een vereiste, aangezien het vistuig sinds haar achtste opgeborgen ligt en in de loop der jaren toch ietwat door de tand destijds is aangetast.

“Op een dag zat ik in mijn eentje te vissen en dreef mijn dobber door de stroming onder een brug. Ik was ervoor gewaarschuwd daar niet te vissen aangezien je op die plek kans maakt op de grote exemplaren – daar kon ik toen nog niet mee overweg. Dat bleek wel toen een grote baars mijn worm pakte. Ik raakte in paniek en had het geluk dat een passant op de fiets me hielp de vis te landen, onthaken en terugzetten. Vervolgens ben ik huilend naar huis gegaan, heb ik mijn hengel weggelegd en deze nooit meer aangeraakt.”
Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.