Roofvissen: parachutevissen met de cup-rig

12 jun 2022

Soms zit het vernuft hem in de eenvoud. Dat gaat ook op voor de Cup-rig. Deze siliconen ring monteer je als een soort parachute achter het werpgewicht, zodat de actie van het kunstaas wordt vertraagd én verbeterd. De redactie van Hét VISblad ging op pad om de Cup-rig aan de tand te voelen.

De Cup-rig ziet er in eerste instantie een beetje vreemd uit. Dit accessoire heeft namelijk wel wat weg van een hondenkap – zo’n plastic kap rondom de nek die ervoor zorgt dat een hond na een operatie met zijn bek niet bij de wond kan en de boel ongestoord kan genezen. De ‘jigkopkap’ dient echter een heel ander doel: de actie van je kunstaas veranderen én verbeteren. Nou kun je denken ‘goede wijn behoeft geen krans’, maar de siliconen ring die je achter de jigkop monteert kan écht een mooie aanvulling zijn op hoe je het kunstaas presenteert. Zeker als je met soft plastics vist.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.