Vliegvissen: nieuw in de vliegvisrekken

26 okt 2010

De stroom van nieuwe producten op vliegvisgebied die ieder jaar het licht zien, is immens groot. Dat is met vaak twee hobby’s in één (vliegvissen en vliegen binden) ook niet verwonderlijk. Te midden van het aanbod aan nieuwe artikelen, zijn er altijd een aantal zaken die eruit springen omdat ze vernieuwend, opvallend of gewoon erg handig zijn.

 In dit artikel geven we een kort overzicht van een aantal in het oog springende artikelen.

GUIDELINE SWITCH ROD

In het artikel beschrijven we de Switch Rod van Guideline. Een serie opmerkelijke vliegenhengels, waarvan de butt uitschuifbaar is. Zo kun je er zowel enkelhandig als tweehandig mee werpen. Kortom: het beste van twee werelden. De lichtste hengel is
speciaal gemaakt voor de zeeforel, maar je kunt er ook prima mee op roofblei vissen. Verkrijgbaar in de volgende lengte- en lijnklassen: 11ft. #6-7 (zeeforel, roofblei), 11ft. #7-8 (zeebaars) en 11ft. #8-9 (snoek).

Hieronder zie je stapsgewijs hoe de uitschuifbare butt werkt.

De butt (het laatste stuk hengen onder de reelhouder) lijkt slechts uit een kort stuk kurk te bestaan, maar schijn bedriegt. De butt zit namelijk vast aan een carbon insteek, die door de holte van de reelhouder en de bovenkant van het handvat heen loopt.

Met gemak trek je de butt dus 'uit'...

...en is je vliegenhengel verlengd!

-> Meer vliegvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.