Karpervissen: heavy duty bootvissen

14 jul 2022

Direct na het werk vissen. Voor veel sportvissers is het een diep gekoesterde wens, maar voor Jeroen Bruinsma (31) is dit scenario vrijwel dagelijkse kost. Als matroos op een vrachtschip vist hij verspreid door Nederland op tal van unieke plekken. We zochten hem op tijdens een karpersessie op het Twentekanaal bij Lochem voor een inkijkje in zijn bijzondere bootvisserij.

De 86.00 meter lange, 9.50 meter brede en 2.50 meter diepe Modesta ligt afgemeerd aan de kade bij industrieterrein Kwinkweerd en staat na een paar uur buffelen weer strak in de lak, dus verruilt Jeroen aan het eind van de middag de kwast snel voor zijn hengels. “Zodra het werk erop zit, begin ik te vissen”, zegt hij terwijl ie zijn rodpod met een forse magneet op het voordek zekert zodat ook diep geladen vrachtschepen zonder probleem (lees: schuivende hengels) kunnen passeren op het Twentekanaal.

“Toen we hier vanmiddag aankwamen heb ik een paar stekken aangevoerd, dus hopelijk zit er al wat vis in de buurt. Vorige week lagen we hier ook en wist ik een mooie spiegelkarper van 16 kilo te vangen – wie weet wat deze sessie brengt. Ik heb nog tot morgenochtend half acht, want dan gaan we ons klaarmaken om de 1.350 ton tarwe die we gisteren in Rotterdam hebben geladen te lossen bij het diervoederbedrijf daarachter.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.