Roofvissen: Nieuw BNRZ-record snoekbaars 106 cm!

12 aug 2022

Op 30 maart 2021 ving Andre Gießing op het Hollands Diep een snoekbaars van maar liefst 106 cm. De recordclaim die de Duitser onlangs indiende is goedgekeurd door de recordcommissie van de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (BNRZ). Het verhaal achter deze unieke vangst bewijst dat dit absoluut geen gelukstreffer was

De zoektocht naar het telefoonnummer van Andre Gießing begint bij Hans Ruigrok. Deze Nederlandse roofvisser is goed bevriend met Bernd Kapust uit het Duitse Witten (vlakbij Dortmund), de vismaat van Andre. “Het verbaast me niks dat deze recordvis in zijn boot is gevangen”, zegt Hans. “Bernd heeft het pelagisch vissen tot een kunst verheven. Snoekbaarzen in de categorie van 70 tot 80 cm vaart hij straal voorbij als hij ze op het scherm van zijn livescope ziet. Hij is puur gefocust op 90 cm+ vissen.” Daarbij is Bernd ook echt begaan met het welzijn van de vis. “We deden een keer samen mee aan een roofviswedstrijd toen Bernd een kolossale snoekbaars op het scherm zag verschijnen. Die had ons wellicht de overwinning bezorgd, maar hij was principieel: ‘Op 12 meter diepte vissen is niet verantwoord, daar beginnen we niet aan’.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.