Witvissen: old soldiers never de (Ed Stoop)

16 aug 2022

Wie dacht dat Ed Stoop (70) na te zijn gestopt met VIS TV ook zijn hengels aan de wilgen zou hangen, heeft het mis. De Hagenees vist sinds hij ruim vier jaar geleden met pensioen ging meer dan ooit (zo’n vier à vijf dagen per week). Dat doet hij vooral met de vaste hengel op karper. We zochten de voormalig viscoryfee op aan de waterkant en noteerden zijn tips voor deze actieve en leuke visserij.

Karpervissen met de vaste stok wordt vooral aan de zogenoemde ‘commercials’ gedaan. Ed doet dit echter op de doodordinaire sloten en plasjes rond Den Haag. Wateren waar door verenigingen karper is uitgezet of waar Cyprinus carpio zich op natuurlijke wijze heeft voortgeplant. In dit type water kun je volgens Stoop met de vaste stok fantastische sport beleven. “Ik heb al karper van 10 cm tot zelfs 10 kilo gevangen, in water dat vaak amper een halve meter diep is.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.