Zeevissen: soorten avontuur op zee

18 okt 2022

De tijd dat je op een wrakkentocht de koelbox eens flink vulde is anno 2022 wel voorbij. In plaats daarvan heeft een nieuwe generatie zeevissers de species hunt ontdekt: proberen om op een boottrip zoveel mogelijk verschillende vissoorten te vangen. Dit concept uit de Engelse charterbootvisserij hebben we voor dit artikel vertaald in een Nederlands-Belgisch experiment.

“S teenbolk, nummer drie!” “Twee makrelen, nummer acht.” “Een wijting en een steenbolk, nummer één!” Bij de tweede drift over
het wrak is het bij diverse deelnemers van deze species hunt raak en worden de scores luidkeels in het Nederlands en Vlaams over het dek van de MS Happy Fisherman geroepen. Schipper Leo van Tol zit geconcentreerd voor het scorebord en turft de
vangsten met een krijtje. “Ik heb het nog nooit zo druk gehad”, lacht hij. Normaal gesproken kan hij ontspannen toekijken als de boot over de stek heen drift, maar nu is het alle hens aan dek om de wedstrijd in goede banen te leiden. “Makreel, nummer vijf.” “Horsmakreel en steenbolk, nummer zeven!”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.