Karpervissen: problemen met kreeften opgelost

14 nov 2022

Rivierkreeften die het aas van de hair vreten kunnen karpervissers het leven behoorlijk zuur maken. Toch kun je je wapenen tegen de grijpgrage scharen van deze exoten. Sander van Kooten (47) opent zijn trukendoos en laat zien dat je de overlast op slimme en inventieve wijze kunt beperken.

De laatste twee decennia hebben diverse soorten invasieve rivierkreeften – in ons land komen zeven verschillende varianten
voor – zich razendsnel over Nederland verspreid. In meerdere regio’s vormen deze exoten een ware plaag. “Ook in de regio
Utrecht bevolken ze in groten getale het binnenwater”, zegt Sander van Kooten. “Ongeveer vijf jaar geleden begon de ellende hier in de omgeving vrij ernstige vormen aan te nemen en de overlast lijkt met het jaar alleen maar erger te worden. Sommige klanten hebben me al laten weten dat ze eraan denken om simpelweg te stoppen met vissen. Zo moedeloos zijn ze er inmiddels van geworden dat het aas vrijwel continu van de haak wordt gevreten”, vertelt de hengelsportwinkelier. Toch is dit probleem met diverse praktische tips en trucs aardig te ondervangen. Om je op weg te helpen kreeftenproof te vissen geeft Sander je in dit artikel tien tips.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.