Roofvissen: topwater baarzen

12 nov 2022

Vissen die je aan de oppervlakte vangt zijn – ongeacht het formaat – sowieso extra speciaal. Rinus Robaard (26) is dan ook dol op het vissen met topwaters. Dit doet hij zeker niet alleen ’s zomers, maar zelfs tot ver in de herfst.

De stevige oostenwind heeft vrij spel over de breedte van de plas en stuwt het water dusdanig op dat er soms zelfs kleine schuimkoppen op de golfjes komen te staan. “De wind zou volgens de vooruitzichten afnemen in de loop van de middag en avond, dus het wordt vooral de eerste uren een uitdaging om het relatief lichte kunstaas weg te zetten”, taxeert Rinus de omstandigheden. Uit zijn tackle box – ‘de snoepdoos’ – plukt hij een popper die in de speld komt te hangen en nog een paar topwaters die aan de hals van zijn T-shirt een plekje krijgen. “Heb ik na zo’n tien worpen nog geen actie, dan hang ik iets anders in de speld. Door ze op deze manier klaar te hangen hoef ik niet steeds de rugtas open en dicht te doen.” Alles voor het gemak en om lekker vlot door te kunnen vissen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.