Vuurdoop: Monomaster

20 dec 2022

Echte sportvissers laten geen afval achter, maar ruimen de waterkant juist op. Toch kan het altijd gebeuren dat je tijdens het vissen per ongeluk een afgeknipt stuk vislijn verliest. Met de Monomaster is dat echter verleden tijd.

Een kapotte onderlijn, pruik of beschadiging in je lijn: stuk voor stuk situaties waarbij de schaar eraan te pas komt. De meeste sportvissers stoppen de afgedankte lijn direct in de vistas of jaszak. Een veilige plek, denk je wellicht. Maar schijn bedriegt: zo’n pruikje gedraagt zich als klittenband en blijft vaak achter van alles haken, met een warboel tot gevolg. Maar dat is nog niet het ergste. Een afgeknipt stuk lijn is vederlicht, waait zo uit je tas of jaszak, raakt daardoor onbewust zoek en komt in de natuur terecht. En juist die ‘sprietjes’ zijn schadelijk voor watervogels en andere dieren.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.