Karpervissen: low budget karpertips

14 dec 2022

Speciaal haakaas, ‘readymades’ en liquids zijn niet meer weg te denken uit de karpervisserij. Maar aan al die gemaksproducten hangt ook een prijskaartje. Zeker nu het dagelijks leven duurder wordt, is het geen gek idee om geld te besparen bij het vissen zodat je kunt blijven vissen. In dit artikel daarom tien karpertips voor de kleinere portemonnee.

Tip 1: crushen

Door tijgernoten en boilies te crushen maak je deze extra attractief: gebroken aasdeeltjes wasemen veel meer uit en vallen dus beter op. De vele kleine voerdeeltjes op de stek houden de vis ook langer bezig. Zo bereik je hetzelfde effect met minder voer. Grote hoeveelheden aas tegelijk ‘pletten’? Doe de boilies of tijgernoten in een juten tas, bewaarzak of droognet, trek stevige schoenen aan en stamp er een paar keer op. Of rijd er zachtjes met de auto overheen. Je hoeft hier dus geen crusher voor aan te schaffen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.