Roofvissen: Nederland wint WK Streetfishing

12 dec 2022

De eerste editie van het WK Streetfishing werd een Oranje feest. Bij de ‘thuiswedstrijd’ in de binnenstad van Zwolle op 14 en 15 oktober pakte Team Holland goud in zowel de landencompetitie als in het koppelklassement. Oekraïne veroverde het zilver en Roemenië legde beslag op het brons.

“Dit was een van de moeilijkste streetfishing wedstrijden die ik ooit heb gevist”, blikt Johannes Elzinga, lid van Team Holland, terug. “Het NK is ook vrij intens, maar een WK is minstens dubbel zo heftig. Het niveau ligt veel hoger dan bij de reguliere wedstrijden. Hier is iedereen wedstrijdvisser pur sang, dus je mag simpelweg geen fouten maken."

Bovendien was de hengeldruk voorafgaand en tijdens het WK zo groot, dat de kleinste details cruciaal waren. “Zo ontdekten we dat pin tails en curl tails (softbaits met rechte - en slingerstaarten, red.) niets deden, maar schoepstaarten wel vis opleverden.” Ook was het iedere dag weer zoeken naar de kleur die het op dat moment goed deed. “Er sprong telkens wel één bepaalde kleur uit. Had je eenmaal uitgedokterd welke dat was, dan liep het vullen van de scorekaart een stuk soepeler.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.