VISblad TV: woonwijksnoeken met dood aas (video)

10 dec 2022

Snoeken met dood aas wordt al gauw een nogal statische en ‘lompe’ visserij. Denk aan stugge hengels, grote aasvissen en druk beviste stekken zoals jachthavens. 'Dat moet een stuk actiever, lichter en dichterbij huis kunnen', bedachten Robert de Wilt en Mark Pijnappels. In het waterrijke Gouda gingen de twee voor VISblad TV op onderzoek uit.

De kaasstad is een perfect voorbeeld van een typisch Hollandse plaats waar de sloten aan alle kanten doorheen slingeren. Waterstelsels met doorgaans een prima snoekbestand en daarom ook erg populair onder kunstaasvissers. Reden om het juíst hier eens anders aan te pakken: met een dode voorn. Diep zijn de watergangen tussen de huizen echter niet. En met gemiddeld zo’n 50 tot 75 cm zijn de meeste snoeken vrij bescheiden van formaat. Dat vraagt dus wel om aanpassingen qua montage en formaat aasvis.

Robert en Mark stellen een lichte en mobiele uitrusting samen, waarmee ze de talrijke hotspots in de woonwijk – van bruggetjes tot duikers en van overhangende struiken tot de doodlopende uiteinden van sloten – een voor een secuur afvissen. Benieuwd of de heren de kick beleven van een onder ploppende of weglopende dobber? Check hier de video:


Meer tips in Hét VISblad

Benieuwd naar de gebruikte montage, of naar de plussen en minnen van dood aas versus kunstaas? Lees voor meer tips over deze visserij zeker ook het artikel in de december-editie van Hét VISblad (pag. 8 t/m 11). Heb jij de VISpas? Dan ontvang jij dit nummer deze week gratis in de bus. Lees hier meer over dit bomvolle magazine.


Aangepast materiaal voor maximaal visplezier – met behoud van visveiligheid.

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement af en mis je voortaan geen editie meer. Daarbij mag je ook nog eens een fraai welkomstgeschenk kiezen óf kun je voor de eenmalige korting gaan. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten.


De december-editie valt deze week bij iedereen met de VISpas in de bus.

VISblad TV: al meer dan 100 video's!

VISblad TV is hét YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland. De video’s hebben als doel om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken, mooie viswateren door heel Nederland en uiteenlopende typen sportvissers. VISblad TV bestaat nu ruim tien jaar. In die periode zijn er al bijna 150 afleveringen verschenen.

Benieuwd naar eerdere afleveringen – waaronder die van 12 jaar geleden waarin Robert en Mark al eens met dood aas achter de snoek aan gingen? Check dan de volledige YouTube-playlist van VISblad TV. Uren kijkplezier!
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.