Zeevissen: gewichtige materie

18 jan 2023

Het kan je als strandvisser wel eens duizelen voor wat betreft de keuze aan werpgewichten. Die zijn er in tal van soorten en maten, zodat je in vrijwel iedere situatie en alle omstandigheden een bijpassend gewichtje kunt vinden om het aas richting de horizon – en de vis – te slingeren. Om wat orde in de chaos te scheppen zetten we in dit artikel een aantal typen voor je op een rijtje.

Werpgewichten met vaste ankers zijn vanwege de sterke getijdenstromen in de Noordzee dikwijls een must om de onderlijn en het aas op een presenteerblaadje aan te bieden. Blijft de boel niet mooi op zijn plek liggen, dan raken de haaklijnen mogelijk in elkaar verward en vang je minder vis. Werpgewichten die aan de wandel gaan kunnen bovendien vastraken aan obstakels. Vis je op beton- of basaltblokken dan zijn stevige, vaste ankers aan te raden. Die zijn beter bestand tegen een stootje als ze in aanraking komen met de keien.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.