Witvissen: winters voornvissen

16 jan 2023

Het credo ‘de juiste plek, de juiste tijd’ is in de winter relevanter dan ooit. Want vis je nu op de juiste stek, dan kan je vaak meer vangen dan in de zomer. Bovendien zijn ballen lokvoer overbodig, regelmatig kleine beetjes los aas brengen volstaat. Christiaan Dijkstra (18) laat in het centrum van Joure zien hoe hij de wintervisserij op voorn precies aanpakt.

Zeg ‘winters witvissen’ en menigeen zal niet direct de beste visperiode verwachten. Kortedagen, koude omstandigheden en koudbloedige vissen bij wie alles op een lager pitje staat – inclusief de eetlust. Gelukkig wijkt de praktijk soms af van de theorie. “Van december tot grofweg februari is de periode waarin je met de vaste hengel het gemakkelijkst witvis kunt vangen, mits je op de juiste plek vist”, meent Christiaan – die als student aan de Sportvisacademie in Zwolle en internationaal wedstrijdvisser weet waar hij over praat.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.