Kapervissen: the come back kid

14 jan 2023

In de jaren ’90 was Evert Aalten (71) toonaangevend in de Nederlandse karpervisserij. Er verschenen drie boeken van zijn hand en hij schreef spraakmakende artikelen voor diverse hengelsportmagazines – waaronder Hét VISblad. Omstreeks de eeuwwisseling werd het stil rondom Aalten, maar na twintig jaar afwezigheid verscheen er eerder dit jaar weer een artikel van hem in Spiegel Magazine. We zochten de ‘herintreder’ op voor een interview over zijn comeback.

Het was na twintig jaar afwezigheid best even wennen voor Aalten. “Ik kwam terug in een wereld die compleet is veranderd”, blikt Evert terug op zijn rentree als karpervisser in de zomer van 2021. “Op afstand bestuurbare voerboten, geavanceerde dieptemeters, super de luxe big pit molens, allerlei bijzonder ingewikkelde rigs, onthaakmatten. Dat leek in de verste verten niet op de visserij die ik van vroeger kende.” Wat ook anders was in vergelijking met de jaren ’80 en ’90 waren de talrijke blanks. “Natuurlijk gebeurde het voorheen ook zeker wel eens dat ik niets ving, maar nu leek het wel structureel te zijn. Het moderne karpervissen – ik had online video’s bekeken en artikelen van karpercracks gelezen – kreeg ik maar niet in de vingers. Het leek haast wel alsof ik niet meer kon vissen.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer karpervissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide