Vuurdoop: Recycline

20 feb 2023

Het papier van Hét VISblad, de plastic fles met lokstof in je vistas of het metalen blik met maïs – allemaal producten die (grotendeels) bestaan uit gerecycled materiaal. Met de Recycline van Sufix zet je een stap in de goede richting en switch je aan de waterkant naar duurzaam een lijntje inwerpen.

Deze nylon vislijn is ontworpen met een volledig recyclebare productketen in gedachten. Het nylon materiaal wordt gewonnen uit afval, zoals spooknetten (kapotte, achtergebleven visnetten uit zee) en oude vislijnen. Als sportvisser heb je zo dus een win-win situatie te pakken. Het productieproces van Econyl – geregenereerd nylon – bleek ingewikkeld, maar Aquafil slaagde erin de cirkel van hergebruik rond te maken. Dit Italiaanse bedrijf voorziet niet alleen Sufix, maar ook de kledingindustrie van dit duurzame alternatief.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.