Zeevissen: soorten jagen

18 feb 2023

Zeevissers richten zich vaak op één specifieke soort – zoals zeebaars of gul – en proberen daar zoveel mogelijk of juist een uitzonderlijk groot exemplaar van te vangen. Soortenjagers die een uitstapje maken naar het zilte nat zijn juist op zoek naar veel verschillende soorten vis (groot of klein). In dit artikel geven we je een aantal tips om een mooie ‘mixed bag’ te vangen.

Tip 1 : haak op maat 

De keuze van de grootte van de haak is maatwerk per soort. Mik je op vis van een klein formaat, dan pak je kleine haakjes. Vis je op een soort die groter kan worden, dan kies je voor een wat grote(re) haak. Zorg als soortenjager daarom voor een goed gesorteerde (magnetische) hakendoos met daarin zowel piepkleine haakjes als een flinke kabeljauwhaak. Juist met minihaakjes – denk aan maat 18 of kleiner – vang je vaak de speciale soorten. Uiteraard beginnen ook vissoorten die respectabele afmetingen kunnen bereiken als
klein visje, dus die pak je zo ook mee. Vul je assortiment dus eens aan met wat kleinere haken en knoop hier vooraf wat onderlijntjes mee die je in een ‘rig wallet’ stopt. Zo grijp je nooit mis en kun je snel schakelen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.