Roofvissen: baarzen met Rute & Rolle

12 feb 2023

Sportvistoerisme vergroot de sociaal-economische waarde van de hengelsportsector en is daarmee een belangrijk lobby-instrument. Ter promotie van Nederland als visbestemming komen daarom geregeld buitenlandse hengelsportmedia op bezoek in Nederland. Zo nam Fishing in Holland teamlid Pieter Beelen in november 2022 Timo Keibel en Elmar Elfers van het Duitse magazine Rute & Rolle op sleeptouw op de Maasplassen nabij Den Bosch. Het doel was net als het water kraakhelder: het vangen van hele grote baarzen.

Als Timo en Elmar na een flinke reis vanuit Hamburg bij de Lithse Ham arriveren, komen ze in een gespreid bedje terecht. Of beter gezegd in een gespreid bootje: de blokhutboot die dienst doet als onderkomen en vervoermiddel tijdens deze vistrip ligt al geankerd en binnen staat een dampende pan spaghetti op tafel. Tijdens het diner zit de sfeer er direct goed in en al snel worden verhalen over gigantische baarzen uitgewisseld. Met name Elmar is een en al oor, want dit is zijn eerste vistrip naar Nederland. Hoewel garanties geven onmogelijk is, kan het haast niet anders dan dat hij zijn PR zal verbeteren. De timing van dit bezoek van onze oosterburen was immers met zorg gekozen: november is het begin van de topmaanden voor de baarsvisserij op de rivierplassen.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.