Roofvissen: snoeken volgens de KISS-methode

17 jan 2011

Met het dalen van de watertemperatuur wordt de snoek lui. Deze koudbloedige rover wil 's winters geen energie verspillen aan het bij elkaar zoeken van hun kostje en gaan nu voor de gemakkelijke en snelle hap. Vissen met dood aas is daarom de aangewezen methode om luie wintersnoek te vangen. Bas van Nuland – van www.roven.nl – doet hierbij niet moeilijk en hanteert de ‘KISS-methode’: Keep It Simple, Stupid!’

Het decor voor dit artikel is de haven van Brielle op een ijskoude en winderige ochtend. Gelukkig bieden de oude statige panden hier beschutting tegen de snijdende wind. Dit is niet alleen prettig voor de fotograaf en mijzelf, maar ook voor de witvis en baars die mede hierom ’s winters opgestapeld liggen in de talloze Nederlandse (jacht)havens. Daar is in deze tijd van het jaar logischerwijs dus ook de snoek te vinden. Om die te kunnen vangen, is het zaak je aas naar de snoek toe te brengen. Hoe beter je dat doet, des te sneller je de eerste aanbeet krijgt.

Lees hier het hele artikel (PDF)

-> Meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.