Visblad TV: wijtingvissen in het Calandkanaal (video)

12 jan 2011

Bekijk hier de reportage over het vissen op wijting in het Calandkanaal in de Europoort, met Arthur van Tienen.

Wijting kan wel 60 cm worden, al heb je langs onze stranden en zoute kanalen met 40 cm al een hele knappe te pakken. Alleen vanaf de boot worden regelmatig grotere exemplaren gevangen. Voor het vangen van aantallen kun je echter gerust aan wal blijven.

Zo zijn de komende maanden uitstekende vangsten – tot wel tientallen wijtingen in een paar uur – mogelijk vanaf het strand. Vooral als er net een stevige storm is geweest en het ondiepe kustwater flink door elkaar is gehusseld. Dan spoelen namelijk tienduizenden mesheften los van de mesheftbanken, waarna ze kapot slaan in het woelige water: een gedekte tafel voor de wijting.

Ook de grote, zwarte pieren – beter bekend als ‘tappen’ – zweven bij een storm over de bodem en dienen als prooi voor wijting. Voor de strandvisserij zijn de nachtelijke uren veruit het beste.

-> Lees hier het hele artikel (pdf)

Check hieronder de video:

Zeevisreportage - wijtingvissen

Abonnement
Heb je nog geen abonnement op Het Visblad? Dan mis je dus echt heel veel. Gelukkig is dit probleem echter bijzonder gemakkelijk op te lossen. Voor nog geen euro per maand ontvang je twaalf keer per jaar Hét Visblad in je brievenbus. Klik hier voor een abonnement!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide