Zeevissen: Bottomship bonanza

12 apr 2011

Amberjack, Yellowtail, Grouper en Snapper zijn er helemaal weg van, maar ook zeevis dichter bij huis weet wel raad met de Bottomship. Deze moderne uitvoering van een traditioneel Japans kunstaas is via een omweg langs Italië recentelijk ook in ons land op de markt gekomen. Op de Noordzee heeft de Bottomship inmiddels zijn vangkracht bewezen voor de gul en zeebaars. Nick Knoops en Ruud Liekens lieten ons kennis maken met dit aparte stukje kunstaas uit het verre oosten.

Nieuwsgierig gemaakt door verhalen uit de wandelgangen over de Bottomship, staan we eind januari ’s ochtends vroeg in Stellendam te popelen om de Noordzee op te gaan. Toch moeten we als Ruud zijn boot is getrailerd nog even geduld hebben. De wrakken die Nick en de schipper op het oog hebben, liggen op zo’n zestig kilometer uit de kust. De 135 paardenkrachten achter de boot worden als we het ruime sop kiezen flink aangespoord en binnen een kleine twee uur arriveren we bij het eerste wrak. Daar is echter juist een staand want visser bezig om zijn netten binnen te halen. Dat betekent nog een stukje varen naar potentiële hotspot nummer twee.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.