Vuurdoop: de Bore Ring

12 apr 2011

Karpervissers die met een ‘D-rig’ vissen, kennen het probleem van de aasmontage aan het kleine rvs ringetje. Vaak wordt een mini-elastiekje of tandfloss gebruikt. De eerste heeft als nadeel dat het snel doorscheurt, het aas vaak scheef staat en het boiliestoppertje er maar lastig tussen gaat. En tandfloss is al helemaal een gehannes, zeker bij ‘glad’ aas zoals tijgernoten. Gelukkig heeft Rig Marole een handige oplossing gevonden: de ‘Bore Ring’.

We komen het noviteitje begin februari tegen op de beurs Carp Zwolle. Ondanks onze goedgelovigheid, willen we het tóch graag zelf nog even uitproberen. De essentie blijkt simpel. We monteren de Bore Ring in de lus (deze staat in een D-vorm naast de haak, vandaar de naam) van de D-rig, waar normaal een klein rvs ringetje zou komen. Aan het ringetje van de Bore Ring zit echter nog een klein boortje bevestigd. En daar komt dus het aas aan vast te zitten.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> meer Vuurdoop artikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.