Roofvissen: dropshotten op zeebaars

16 mei 2011

Dropshotten is ongetwijfeld een van dé revelaties op roofvisgebied van de afgelopen jaren. Roofvisspecialist Carl Greve had toen het dropshotten pas in ons land was gearriveerd maar weinig op met deze manier van vissen. Toch ging hij er na een jaartje of wat maar eens mee aan de slag. Daarbij richtte hij zich niet zoals gebruikelijk op baars en snoekbaars. Hij ging dropshotten op zeebaars!

Mijn visserij op de strekdammen van de Nieuwe Waterweg was de aanleiding om te gaan dropshotten op zeebaars. Deze zoute rover kun je zowel vóór de strekdam (aan de stroomopwaartse kant), in het verlengde van de strekdam en voorbij de strekdam (stroomafwaarts) vangen. Het stuk stroomopwaarts van de strekdam wordt echter veel te vaak overgeslagen bij het vissen met een normale shad. Dit vanwege het feit dat de stroming vóór de strekdam nu eenmaal veel minder sterk is. De stelregel is: hoe minder stroming er staat, hoe lichter je moet vissen. Een dropshot systeem zou in deze omstandigheden op papier een stuk natuurlijker zijn en beter moeten werken dan een shad die direct op een loodkop is gefixeerd. Niet lang nadat ik deze theoretische conclusie had getrokken, werd het tijd voor de eerste proefsessie.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> Meer roofvisartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.