Vuurdoop: Specialist Pan Net

16 mei 2011

Tussen een aanbeet en het poseren met je vangst zit nog een belangrijk stadium: het scheppen van de vis. Zeker bij de grotere vissoorten een niet te onderschatten handeling waarbij een robuust landingsnet en dito steel wel zo prettig is. Zeker als je de vis tussen waterplanten, riet of wat verder uit de kant moet scheppen. Voor die situaties biedt het Specialist Pan Net van Gardner Tackle uitkomst.

Stevige vissen als barbeel, karper en zeelt vragen om een degelijk landingsnet. Met name bij karpervissers is zo’n lekker groot, driehoekig landingsnet dan van oudsher hét instrument. Al is dat toch best nog wel een gehannes in je eentje. De ‘spreid-armen’ van zo’n driehoekig net staan aan de voorkant immers slechts met een dun touwtje strak gespannen. De massa van zo’n groot, in het water liggend net maakt het ‘liften’ van het net met vangst namelijk nogal zwaar. Vooral als dat moet gebeuren tussen waterplanten of wat verder uit de kant. Daarom zijn we extra benieuwd naar de prestaties van het Specialist Pan Net van Gardner. Dit is geheel rondom voorzien van een robuust maar lichtgewicht aluminium frame. Testen maar!

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> Meer Vuurdoop artikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.