Vliegvissen: Deense vliegvist(r)ips van Kamman

21 jun 2011

Zuid-Denemarken ligt op zo’n zes tot acht uurtjes rijden en biedt de reizende vliegvisser een schat aan mogelijkheden. Allereerst forel, vlagzalm en zelfs steeds meer zalm in de prachtige beken op Jutland. Maar daarnaast is het aan zee mogelijk om zeeforel, maar ook gul en geep te vangen. Denemarken is gewoon een waar vliegvisparadijs. Reden te meer om Jan Kamman jou deze maand te laten vertellen wat je moet weten om in dit meest dichtbije stukje Scandinavië een goed figuur te slaan.

Denemarken staat gelijk aan rust: een lieflijk landschap, glooiend met prachtige laaglandbeken. Naar Denemarken ga ik meestal voor een lang weekend. Als je vroeg vertrekt, dan sta je immers ’s middags al met je vlieghengel langs de waterkant. Maar nog mooier is natuurlijk om een hele week te gaan. Dan heb je rustig de tijd en kun je genieten van de vele mogelijkheden die Denemarken te bieden heeft. Ga je alleen om te vissen, dan heb je niet veel nodig. Als je ’s avonds je spullen maar kunt drogen, kan douchen en een schoon bed hebt, dan ben je als vliegvisser al heel ver. Persoonlijk heb ik dus voldoende aan een eenvoudige hut. Wil je meer luxe, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn goede hotels, bed&breakfasts en eenvoudige houten blokhutten op campings. Voor elk wat wils.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer vliegvisartikelen.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.