Vuurdoop: de Pellet Press

21 jun 2011

Steeds meer witvissers ontdekken de vangkracht van pellets. Voor voorn, brasem, zeelt, kruiskarper en giebel blijken ze direct op de haak (soft pellets) of op de hair (harde pellets) een prima aasje. Logisch dus dat iedere hengelsportzaak tegenwoordig (voorgeboorde) ‘hookpellets’ in de schappen heeft liggen. Nog leuker is het om zelf je eigen pellets te maken. En laat dat nou prima kunnen met de Pellet Press van All Carp Products.

‘Maar waarom zou je die pellets zelf maken als je ze gewoon kant-en-klaar in de winkel kunt kopen?’ Voor een goed haakaasje hoef je tegenwoordig immers echt niet meer per se de keuken in te duiken. Toch geeft vis vangen op een zelfgemaakt aasje voor velen nog steeds de meeste voldoening. Kijk maar naar de karpervisserij, waar nog steeds genoeg ‘zelfdraaiers’ zijn. Buiten het gegeven dat het extra kicken is om de vis op een eigen brouwsel te foppen, zitten er nog meer voordelen aan vast. Zo kun je eindeloos variëren met het basisdeeg en absoluut een uniek aasje te water laten. Interessant op drukbeviste wateren!

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer Vuurdoop artikelen.

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.