Vuurdoop - nooit meer wikken en wegen

19 jul 2011

Visveiligheid is tegenwoordig een vanzelfsprekendheid binnen de karpervisserij. Dit thema houdt echter niet op bij visveilige loodsystemen en een ruime onthaakmat. Er zijn meer facetten die aandacht verdienen. Denk aan het niet als een bezetene binnenpompen van de vis, deze niet onnodig lang ‘zakken’ en verantwoord fotograferen en wegen. Voor de laatstgenoemde handeling biedt Fox uitkomst met de STR Flotation Weigh Sling.

Waren die oude, conventionele weegzakken (je weet wel: die waar de vis tijdens het wegen vaak half dubbelgevouwen in lag) vaak nogal krap en slechts voorzien van dunne koordjes, de Weigh Sling is met afmetingen van 124 x 75 x 39 cm een heel stuk ruimer en dus comfortabeler. Open geritst op de onthaakmat ligt het product klaar voor de Vuurdoop. Dan moeten we alleen wel nog even een karper vangen. Gelukkig dient zich na een kleine twee uur vissen een zeer deftige spiegel aan. Zo eentje van het formaat 30+.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer Vuurdoop artikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.