Vuurdoop - de Emmrod

24 aug 2011

De Emmrod is een absurd kort, tweedelig hengeltje waarbij het roestvrijstalen topdeel dankzij een spiraalvormig tussenstuk toch genoeg parabolische eigenschappen lijtk te hebben. Afijn, Robbert Borrenbergs - verdeler van de Emmrods in Nederland - gebeld voor een exemplaar van zo'n in de Verenigde Staten ontwikkeld ding voor de test in de Vuurdoop.

Aangekomen bij Borrenbergs’ huis in Gouda, beveelt hij me het ‘Packrod Spin’ model aan. Een instapmodel dat zowel met molen als reel te vissen is. Ik schiet nog net niet in de lach als ik zie dat het tweedelige ding in twee losse delen slechts 45 cm transportlengte heeft. Met het degelijk uitziende ‘in elkaar klik-systeem’ worden de deeltjes verbonden en de totale hengellengte is zo’n 70 cm. Verdere inspectie leert dat het topdeel dankzij de veer erin tot verder dan 90 graden te buigen is.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer Vuurdoop artikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.