Zeevissen: bootvissen binnen handbereik

16 nov 2011

Een dagje bootvissen is voor veel zeevissers iets om lang van tevoren al naar uit te kijken. Daarbij wordt er meestal gekozen om als opstapper bij een groter gezelschap aan te sluiten op een charterboot of grote huurboot. Je kunt er echter ook voor kiezen om zelf een bootje te huren en je eigen koers te varen.

In iedere bootvisser schuilt diep van binnen een kapitein. Wat is er immers mooier dan zelf op zoek te gaan naar goede visgronden en op een door jou gekozen stek vis te vangen die je eerder op de dieptemeter zag zwemmen? Op een huurbootje heb je naast je eigen hengel ook aan het roer de touwtjes in handen. Jij bepaalt zelf – natuurlijk in samenspraak met je vismaten – waar je heen gaat, hoe lang je ergens vist en wanneer je weer verkast. Die vrijheid is een van de voordelen bij het huren van een visbootje.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> Meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.