Roofvissen: kijk, daar heb je flipper!

16 nov 2011

Emiel van Dijk herinnert het zich nog als de dag van gisteren: zijn eerste snoek vanuit de bellyboot. Niet eens zozeer de vis an sich, maar vooral de dril, die veel spectaculairder bleek dan vissend vanaf de kant. De snoek in kwestie knokte recht onder zijn voeten (met flippers) de diepte in en trok de hengeltop daarbij ver onder water om niet veel later recht voor zijn neus ook nog eens het water uit te springen. In dit artikel doet Emiel volledig uit de doeken wat er zoal komt kijken bij succesvol vissen vanuit de bellyboot. Wedden dat ook jij enthousiast raakt?!

Vanuit de bellyboot kun je perfect jerkbaiten, verticalen, diagonalen, dropshotten, vliegvissen en ga zo maar door. Met allerhande kunstaas is goed te vissen; van zwaardere jerkbaits tot ultralichte plugjes, maar ook sofbaits en spinners. Met een hengel van rond de twee meter zit je doorgaans prima. Een langere hengel is onhandig met vissen, maar ook tijdens het naar je toe krijgen van een gehaakte vis.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> Meer roofvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.