Vliegvissen: najaar: start van het nieuwe forelvijverseizoen

16 nov 2011

Nu het water eind oktober aardig is afgekoeld, breekt voor de vliegvisser een mooie tijd aan. Forellen gedijen namelijk het best bij lage watertemperaturen – lees: ze zijn dan veel actiever dan bij hogere watertemperaturen – en daarmee is het nieuwe forelseizoen op de prachtige fly-only forelvijvers in ons land weer aangebroken. Daar wordt weer forel uitgezet en kan er nu volop ‘catch & release’ gevist worden. Peter Elberse strooit deze maand daarom met supertips voor effectiever vliegvissen op deze vijvers. Zo is Peter nou eenmaal.

De vers uitgezette forellen zijn in het begin nog vrij naïef en aldus eenvoudig te vangen. Dat wordt op catch & release wateren zoals De Kool, De Ronde Bleek, Biddinghuizen en de Eemhof (kijk voor een compleet overzicht van vijvers op www.deforelvisser.nl) echter al snel anders. Daar worden de vissen na een keer te zijn gevangen snel een stuk wijzer. Maar gelukkig: ondanks dat forellen vlug leren, kun je ze toch blijven vangen. Daarvoor is het echter wel belangrijk om je een beetje te verdiepen in de insectenkunde en bovendien moet je in waterlagen gaan denken.

Lees hier het hele artikel (PDF).

-> Meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.