Zeevissen: Scharrenbal!

14 dec 2011

Met de winter voor de deur, breekt voor de zeevisser een geweldige tijd aan: de schar zit weer onder de kust. Dit najaar zijn de scholen ‘platters’ bovendien al bijzonder vroeg en in grote getale onder onze kust gearriveerd. Voor Vis TV presentator Ed Stoop reden genoeg om een portie zeeaas te bestellen, vroeg uit bed te komen, zijn strandhengels uit de kast te halen en zich als de brandweer richting het Zuiderhavenhoofd van Scheveningen te begeven.

Heb je nog geen zeevisuitrusting en wil je eens kijken of dat vissen op schar überhaupt wel jouw ding is, dan kun je het eerst eens proberen met een stevige karper- of zware feederhengel. Maar al snel zul je merken dat een set echte strandhengels met bijpassende molens wel een regelrechte pre is voor de visserij op schar. We vissen immers al gauw met zwaar ankerlood, dat in de stroming goed blijft liggen en op behoorlijke afstand moet worden gebracht. Schar is namelijk een vis die meestal in het diepere water achter de branding of wat verder uit de pieren en havenhoofden aast. Ver werpen is daarom noodzakelijk.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer zeevisartikelen

Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.