Roofvissen - Alles wat je altijd al wilde weten of kleur en contrast

02 jul 2008

Hoewel je met elke kleur kunstaas vis kunt vangen, heeft de kleur wel degelijk invloed op het wel of niet slagen van een dagje vissen. Deze maand geeft Robert-Paul Wolters antwoord alle vragen over kleuren en contrasten van kunstaas.

Alles wat je altijd al wilde weten, maar nooit durfde te vragen over kleur en contrast vind je hier.

Hieronder nog wat extra tips over kunstaas.

Wat je altijd kunt doen is je eigen kunstaas maken of spuiten. Het grote voordeel daarvan is dat je combinaties kunt maken die niet in de winkel te koop zijn. Zoals hierboven bijvoorbeeld. En het is natuurlijk te gek als je een cominatie heb die ineens heel goed blijkt te werken. Vooral op water waar veel op snoek wordt gevist kun je er je voordeel mee doen.

Grote shads kunnen soms ook erg succesvol zijn bij het vissen op grote snoeken. Voor helder water is een donkere kleur aan te raden. Vergeet niet een extra staartdreg erop te doen zodat je niet de vis mist als je een aanbeet hebt.

Naast aparte kleuren en knallende contrasten kun je je ook onderscheiden met een ratelaar,. Snoeken gaan tenslotte ook op trillingen af. Dat kan soms net de trigger zijn voor de snoek om wel te toe te happen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.