Karpervissen: sportvisser voor het leven

24 jan 2012

Sportvissen gaat na verloop van tijd in je bloed zitten en wordt vaak een ‘way of life’. De meeste sportvissers blijven vissen tot ze erbij neervallen. En als ze dan een keer neervallen, blijkt het vissen dé manier te zijn om weer op te krabbelen. Dat geldt zeker voor Thomas Lont.

Thomas Lont is zonder twijfel een van de meest productieve hengelsportauteurs van de jaren ‘80 en ’90 van de vorige eeuw. Zo schreef hij als mountainbikende karpervisser ruim 500 (!) artikelen voor bladen als de Vissport, Hengelsport, Sportvismagazine, Sportvisjournaal en Hét Visblad. Thomas was een echte Amsterdamse ‘karper ome’ die vooral met de pen struinde, onder de naam Sensor unieke karperhengels bouwde en ook een boek over het penvissen op karper schreef. Nog altijd denk ik met plezier én trots terug aan de penvislessen die ik als beginnend karpervisser van Thomas kreeg.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.