Vuurdoop - Visveilige brancard

28 jul 2008

Een metersnoek met de kieuwgreep aan boord tillen is geen sinecure en in een schepnet raken makkelijk dreggen verstrikt. En dan moet je zo’n monster nog onthaken ook. Hoog tijd voor Hét Visblad om The Solution te testen: een brancard om grote snoek gemakkelijk te landen, onthaken en terug te zetten.

Het laatste wat je wil is de vis van je leven verspelen. Bovendien heeft iedere sportvisser het beste voor met zijn gevangen vis, dus elke gadget die dit ten goede komt is welkom.

Wat opvalt is het praktische ontwerp. Met twee uitschuifbare draagarmen en solide handvatten is deze brancard in elke visboot te gebruiken. Ook niet onbelangrijk: hij blijft drijven. Maar hoe werkt het? Zodra je de snoek voor de boot hebt legt je vismaat The Solution in het water en manoeuvreer jij de vis met de kop richting het gesloten deel van het net. Zodra de vis er helemaal in ligt, breng je de armen bij elkaar en de vis is keurig opgesloten. Je kunt je vangst, hoe groot ook, nu makkelijk en veilig de boot in tillen.
Maar let op: als het kunstaas het gaas van de brancard weet te pakken voordat de vis volledig ‘binnen’ is, is de kans op verspelen eerder groter dan kleiner. Onze eerste maatse snoek werd tijdens de test op deze manier verspeeld. De volgende vis letten we beter op en al snel ligt er een groene rover uit te puffen in deze visveilige brancard.

COMFORT

Eenmaal in de boot bewijst The Solution optimaal zijn nut. De snoek ligt comfortabel en ontspannen in het natte, geplastificeerde gaas, klaar om onthaakt te worden. Hierbij dient de noviteit ook als dwangbuis: elke sparteling die normaal voor hachelijke momenten zorgt, wordt nu in de kiem gesmoord. Bovendien is het wegen van de vis een fluitje van een cent: met een touw kun je de brancard makkelijk horizontaal aan een unster hangen.
Na het onthaken en een snelle fotosessie leg je The Solution weer in het water, trek je de draagarmen uit elkaar en je snoek kan in alle rust wegzwemmen. Al met al is The Solution een mooie vinding voor zowel vis als visser.Door de handige uitschuifbare draagarmen past The Solution in elke boot.


Meer info: www.dutchfishing.nl
Prijs: € 99,00Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.