Vliegvissen - op zoetwatervarkens

15 aug 2012

Karpervissen met de vliegenlat is ontzettend verslavend. En vergis je niet: het kan ook uitermate succesvol zijn. Alles ‘op zicht’, struinend langs de waterkant, op zoek naar die grote, donkere schaduwen, bewegend riet, wapperende staartvinnen, stofwolken en andere tekenen van een van onze sterkste zoetwatervissen. Als het aan Edwin Kerssies ligt een van de mooiste visserijen die er bestaan. Punt.

Het is niet voor niks dat vriend karper aan de andere kant van de Noordzee de bijnaam ‘golden bones’ geniet, want op veel fronten heeft het zeker gelijkenissen met het vliegvissen op bonefish. Beide vliegvisserijen vergen het nodige van je materiaal, je concentratie en je hart. Knallende aanbeten, kromme latten en gigaruns! Er staat je dus wat te wachten als je begint met het vliegvissen op karper. En met de warme zomermaanden voor de deur breekt hier een uitstekende periode voor aan.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.