Vuurdoop - Veelzijdige warrior bivvy

27 aug 2008

Nachtvissen betekent vaak veel sjouwen waarbij de karpertent de nodige kilo’s voor zijn rekening neemt. De Fox Warrior Bivvy die we bij Sanders’ Hengelsport in Maarssen zagen liggen maakt een eind aan dit euvel. Hét Visblad testte de unit aan de Waal – waar nachtvissen het hele jaar door is toegestaan.

Zowel wat gewicht als omvang betreft steekt deze bivvy boven veel concurrenten uit. Met zijn 4,6 kilo en praktische vorm (nauwelijks groter dan een ingeklapte paraplu) steek je deze tent gewoon in je karperfoedraal. De twee minuten die Fox voor het opzetten neerzet hebben we niet gehaald, maar met een paar minuten extra staat de bivvy toch fraai op het zandstrandje langs de Waal. Simpelweg een kwestie van drie glasfiber tentstokken door de hoezen schuiven, haringen in de grond jassen en de twee bijgeleverde storm poles op lengte brengen. Een kind kan de was doen.
Dankzij het compacte formaat, lage gewicht en korte opzettijd wordt het een stuk aantrekkelijker om er ’s avonds na het werk nog even een nachtsessie aan vast te plakken.

Nu alle gemeenten zelf mogen beslissen hoe ze met nachtvissen omgaan is de regelgeving er niet bepaald eenduidiger op geworden. Op het ene water mag je helemaal niet nachtvissen, op het andere alleen zonder grondzeil en elders mag je gewoon een complete tent mét grondzeil neerzetten. De Warrior lost al deze problemen met het los te plaatsen grondzeil in één klap op. Geldt er een verbod, dan gebruik je het niet. Mag het wel, dan klik je het zeil er in een handomdraai aan vast en zo haal je toch een stukje huiselijkheid in huis. Rol je de voordeur op en sla je de zijflappen weg, dan blijft er een lekker luchtige shelter over. Over veelzijdigheid gesproken.

De Fox Warrior Bivvy is voor 169 euro te koop bij onder meer Sander’s Hengelsport in Maarssen.Door het compacte formaat en lage gewicht steek je deze tent gemakkelijk in je foedraal.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.