Witvissen - spektakel aan de pellet waggler

15 aug 2012

Het vissen op (kleine) karper met de pellet waggler is in Nederland nog relatief onbekend. Deze uit Engeland overgewaaide techniek heeft het echter in zich om hier ook populair te worden. Want deze oppervlaktevisserij is niet alleen spectaculair, maar ook bijzonder effectief. Ton Ruijs laat in dit artikel zien dat het allemaal draait om het creëren van voedselnijd.

Vissen met de pellet waggler heeft nog het meeste weg van het drijvend karpervissen op afstand met hondenbrokken, korsten of drijvende boilies. Net als bij de oppervlaktevisserij is de gebruikte montage eigenlijk vrij simpel. Op de nylon hoofdlijn zit een dobber van het type met het bevestigingsoogje aan de onderkant. De dobber wordt gefixeerd met twee stoppertjes en daaronder loopt de lijn door naar de speciale (en weerhaakloze) pellet waggler haak. Veel ingewikkelder is het niet. Ton voert wel een kleine aanpassing door: “Ik twist het stukje lijn waar de dobber op zit. Door dit stuk lijn te draaien, wordt het net iets stijver dan de hoofdlijn. Zo is de kans dat je de boel in de war gooit veel kleiner.”

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.