Zeevissen - op makrelentocht

15 aug 2012

De zomermaanden zijn de toptijd voor de makreelvisserij. Vrijwel dagelijks vertrekken er ‘s zomers kotters uit de diverse havens langs de Nederlandse kust op zogeheten makreeltochten. Onder de opstappers vind je zowel doorgewinterde sportvissers als recreanten die een leuk dagje uit in de zilte zeelucht willen beleven – met als bonus een maaltje zelfgevangen vis. Reporter Kevin Diederen monsterde aan tijdens een zogenaamde ‘opstapdag’ van de Dageraad.

Bij aankomst in de haven van Lauwersoog is het niet moeilijk om de boot te vinden. De bordjes en trappelende vissers wijzen je de weg. Aan boord zijn verschillende groepjes opstappers al bezig om hun spullen in orde te maken. Om half acht gaan de trossen los en vertrekken we richting de Noordzee voor een volle dag vissen. Hoewel het ook mogelijk is om de boot met een grote groep helemaal voor jezelf af te huren, betreft vandaag een zogenaamde opstapdag. Iedereen kan dus een plekje reserveren, waardoor er een divers gezelschap aan boord is.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

 

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.