Vliegvissen - popperen op baars

15 aug 2012

Vliegvissen op baars is de ultieme zomervisserij. Op warme dagen gaan de baarzen vaak helemaal los en kun je vissend met poppers een bijzonder spectaculaire visserij beleven. Herman Broers legt je uit hoe je de baars aan de oppervlakte in de luren legt.

De meeste roofvissen worden loom van mooie zomerdagen. In die omstandigheden zoeken ze doorgaans koeler en dieper water op. Voor de baars geldt juist het tegenovergestelde: hoe warmer, hoe beter. Als het in de zomer flink warm wordt, stropen baarzen de oeverzones af op zoek naar aasvis en broed. De spijsvertering gaat in de vijfde versnelling en hun agressie is dan werkelijk indrukwekkend. Regelmatig heb ik staan kijken, waarschijnlijk met open mond, hoe een paar meter bij me vandaan het water explodeerde als vier of vijf baarzen volledig uit het water kwamen in hun strijd om het visje dat ze achterna zaten.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer vliegvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.